Waarom altijd de vergelijking naar de mannen?

Foto’s: PDC
Advertenties

Ik lees regelmatig commentaar op het niveau van de dames, altijd die vergelijking naar het heren darts, toch ben ik van mening dat we hier nou is lekker mee moeten stoppen, dames spelen bij zowel de WDF als PDC hun eigen circuit, ok er mogen een aantal dames meedoen aan de PDC Grand Slam of Darts en het PDC WK, en dan gaan ze dus twee keer per jaar de strijd aan met de mannen! Ik denk dat dit slechts tijdelijk is en dat we op een gegeven moment ook bij de dames gewoon een eigen WK krijgen.

De dames gaan de strijd met elkaar aan met een gemiddelde tussen de 50 en de 90, wat is het probleem? Laten we even een link leggen naar de tenniswereld denkt u echt dat de nummer 1 van de WTA dames ranking kans maakt tegen de nummer 400 van de heren? Geloof mij deze strijd wint de vrouw niet en dat hoeft ook helemaal niet want tennis is zo ontwikkeld dat het zowel voor de mannen als vrouwen aantrekkelijk is om te strijden voor titels, of wat dacht u van voetbal, nee de Nederlandse dames gaan niks inbrengen tegen de Nederlandse mannen, maar nogmaals dit hoeft ook niet want het is gewoon leuk om naar beide te kijken.

En dat de PDC het op deze manier doet lijkt me meer dan logisch, er zal eerst een circuit gecreëerd moeten worden, wat mij betreft zijn ze op de goede weg alleen al uit Nederland zag ik heel veel dames richting Engeland gaan afgelopen weekend tijden de PDC Women’s Series! Daarbij is het voor dames misschien nog wel moeilijker aangezien voor hun de sponsors al helemaal niet voor het grijpen liggen en ze toch dezelfde onkosten moeten maken als mannen.

Er is nog veel werk te verzetten maar het zou toch fijn zijn als er wat minder vergelijkingen worden gemaakt, want het is namelijk niet nodig, de dames strijden op hun eigen niveau en dat is gewoon goed!

Advertenties

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*