Voorbeschouwing DBBR Beker laatste 16 (6 t/m 10 februari )

Advertenties

In de week van 6 t/m 10 februari staat de laatste 16 in de DBBR Beker op het programma, we hebben nog tien eredivisie teams, vijf 1e divisie teams en 1 tweede divisie team in de race.

Maandag 6 februari 
Murphy’s One – Pannewit 
Dit zou nog wel is een hele spannende maandagavond kunnen worden in Café Murphy’s Law in Hillegom
met o.a. Patrick Vonk, Zafer Sari en Co Stompe jr aan boord beschikt Pannewit over een fanatieke delegatie die zeker in staat is om deze bekerwedstrijd te winnen, maar het zou niet eerlijk zijn om de kwaliteit van Murphy’s One te onderschatten want in normale omstandigheden gaat de thuisploeg deze wedstrijd wel winnen. Maar zoals eerder gezegd voorspel ik wel een spannende wedstrijd die misschien nog wel is om de teamgame beslist gaat worden.

Donderdag 9 februari 
Crazy House – V1
Deze twee teams kwamen elkaar dit seizoen in de eredivisie al twee keer tegen in beide duels was Crazy House de winnende partij, in Voorschoten was het 4-5 en in Alphen 6-3. Maar goed ook dit is toch wel weer zo’n duel die twee kanten op kan, al zal het dan wel allemaal mee moeten zitten bij V1. Mijn voorspelling is dat Crazy House uiteindelijk aan het langste eind trekt en doorgaat naar de kwartfinales.

Bravedarts – D.V. Sportief 1
Dit is nou echt zo’n wedstrijd dat Bravedarts echts getest gaat worden, ze hebben simpelweg niks te zoeken in de 4e, 3e en 2e divisie, maar goed met een nieuw team start je onderaan en moet je weer omhoog kruipen, met een tegenstander als D.V. Sportief kan je echt meten waar je staat, is Bravedarts dan ook in staat om het team met o.a. de broertjes Plaisier te verslaan in de beker, ja ik denk van wel als zullen ze er dan wel heel serieus in moeten gaan! en of dat lukt tegen de mannen uit Noorden? ook voor deze verwachte ik weer een spannende uitkomst.

Vrijdag 10 februari 
The Yellow Bulls – Dartshop Leiden 
The Yellow Bulls kwamen heel snel omhoog speelde ook even in de eredivisie maar zijn inmiddels met alle respect niet meer dan een middenmoter in de 1e divisie, als je dan bij de laatste 16 een tegenstander krijgt als Dartshop Leiden dan kan je het denk ik wel vergeten. Oftewel een eenzijdig duel die uiteindelijk makkelijk gewonnen gaat worden door Dartshop Leiden.

KDV 1 – De Meesters 
Voor de KDV zal op dit moment maar één ding belangrijk zijn en dat is handhaven in de Eredivisie, met 10 punten achterstand op nummer 12 V1 gaat dit nog een flink karwei worden, de beker zal voor deze mannen dus echt alleen maar een extraatje zijn, en als je dan een tegenstander als De Meesters treft dan kan je denk ik werken aan het zelfvertrouwen, als zal je wel op moeten passen want dit team uit Zoeterwoude heeft met o.a. Henk Turk, Jimmy van de Nouweland en Enrico Geus wel drie spelers aan boord die eredivisie niveau aankunnen.
een voorspelling is voor deze wedstrijd wel lastig al verwacht ik dat de thuisploeg uiteindelijk nipt de betere zal zijn.

RKDC de Sloopkogels – Ramses Sjaffies 
Zowaar een De Buren derby twee teams uit dezelfde speellocatie de ene nog vol in de race voor de eredivisie titel en de ander aan het knokken tegen degradatie in de 1e divisie, ja hoe positief ik ook wel zijn over de RKDC de Sloopkogels dit gaat hem echt niet worden, De Ramses Sjaffies gaan dit duel zonder problemen winnen. Dat het een gezellige avond gaat worden lijkt me wel duidelijk.

Team Veteranen – OB United 
Ja raar maar waar OB United wist vorig seizoen KDV 1 achter zich te laten om de titel in divisie 1B te pakken en ook bijna alle andere wedstrijden werden toen zonder problemen gewonnen, slechts één nederlaag! maar op één of andere manier wil het in de eredivisie maar niet lukken, ze hebben een gemiddelde van 1.1 punt en ze kunnen er gewoon vanuit gaan dat ze volgende seizoen weer in de 1e divisie spelen. Tja als je dan Team Veteranen treft in de Beker met spelers als Dave van Soest, Peter v/d Velden, Dave van Wissen, Ronald Boot, Vincent v/d Leek en Lorenzo te Hennepe dan kan je er eigenlijk wel vanuit gaan dat ook dit een verloren duel gaat worden, of gaan Marcel Sjardijn, Sjors Elsgeest en Barend Vreeken toch nog voor een stunt zorgen? Ik verwacht het niet.

NUL182 – Downstairs 1 
NUL 182 een team die in Corona tijd ongelukkig degradeerde uit de eredivisie en er vorig seizoen ook niet er in slaagde om te promoveren, maar dit seizoen zijn ze wel hard bezig om zich terug te knokken naar de eredivisie, maar ja als je dan een Downstairs treft die in de eredivisie in een mooi gevecht zijn verwikkeld met Ramses Sjaffies om de titel dan heb je als NUL182 gewoon pech want wat ik ze mannen uit Boskoop ook gun dit gaat een ongelijke strijd worden die de mannen uit Katwijk zonder problemen gaan winnen.

Advertenties

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*