VISJOURNAAL #4 > Ook in Duitsland en België is de Hollandse Nieuwe populair

HOOFDSPONSORS VANAF DE ZIJLIJN

In samenwerking met Vishandel de Klok uit Voorhout brengen wij tot en met 16 juni een wekelijks VISJOURNAAL, in dit journaal brengen wij leuke nieuwtjes en feiten over vis en ”vieren” we dat er op 16 juni weer Hollandse Nieuwe te koop is. (mits het vetpercentage minimaal 16% is).

Ook in Duitsland en België is de Hollandse nieuwe populair

Het Nederlands Visbureau organiseert jaarlijks ook de start van het haringseizoen voor de belangrijkste afzetmarkt Duitsland. Jaarlijks vinden nog meer haringen hun weg naar Duitse consumenten dan naar de Nederlandse haringhappers. Van de 25.000 ton gevangen haring – dit zijn ongeveer 180 miljoen haringen – die jaarlijks wordt verwerkt tot Hollandse Nieuwe, gaan er zo’n 76 miljoen naar Nederland, 90 naar Duitsland en zo’n 14 miljoen naar onze Zuiderburen.

De start van de verkoop van de Holländischer Matjes wordt ingeluid met een persevent. Een veiling van een eerste vaatje vindt niet plaats, maar een mooie donatie aan een goed doel wordt in ontvangst genomen door een prominente Duitse ambassadeur van een organisatie. Tientallen journalisten zijn hiervan getuige. Dit jaar werd een vaartocht gemaakt door de stad Hamburg, waarna een Duitse sterrenchef meerdere culinaire toepassingen met de nieuwe haring presenteerde.

Meer informatie over de Hollandse Nieuwe, ofwel ‘Holländische Matjes’, voor de Duitse markt kunt u vinden op de Duitstalige website: hollaendischer-matjes.de.


Goede Doelen

De jaarlijkse start van het haringseizoen met de veiling van het eerste vaatje is een van de meest prominente evenementen van het jaar. En naast de gewenste aandacht voor de komst van de Hollandse Nieuwe gaat de opbrengst van de veiling naar een goed doel.

Bron Nederlands Visbureau


Het visrecept van deze week is Haringsalade met paprika en radijsjes en daar verwijzen we je graag voor door naar Voedzaam en Snel

RUBRIEK SPONSORS


TOTAAL OVERZICHT SPONSORS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*