VISJOURNAAL #2 > Een leuke actie tijdens het EK Voetbal

HOOFDSPONSORS VANAF DE ZIJLIJN

In samenwerking met Vishandel de Klok uit Voorhout brengen wij tot en met 16 juni een wekelijks VISJOURNAAL, in dit journaal brengen wij leuke nieuwtjes en feiten over vis en ”vieren” we dat er op 16 juni weer Hollandse Nieuwe te koop is. (mits het vetpercentage minimaal 16% is).

Waarom is de Hollandse Nieuwe zo Lekker?
In het voorjaar is er meer plankton in het water en kunnen de haringen zich goed vet eten. Het vetpercentage van de vis moet minstens 16 % zijn om Hollandse Nieuwe te mogen heten. Om de vissen goed te kunnen bewaren worden ze gezouten. Tijdens dit proces ‘rijpt’ de haring en krijgt hij zijn heerlijke smaak.

EK Voetbal actie bij Vishandel de Klok
Ook kan ik u vertellen dat Vishandel de Klok uit Voorhout een leuke actie gaat doen rondom het EK Voetbal! Meld u het codewoord GOAL en koopt u voor minimaal €10,- aan producten dan krijgt u een gratis Hollandse Nieuwe, deze actie is tijdens de gehele EK Voetbal.

Hieronder het Verhaal van de Haring, een wat oudere video net veel informatie over de haring.

Het recept van deze week is: PANGASIUSFILET MET SALSA VAN TOMATEN EN BASILICUM

1. Verwarm de grill voor.

2. Vet het rooster met wat olie in.

3. Snijd de gedroogde tomaten in heel smalle reepjes,

de tomaten in kleine blokjes (of gebruik cherrytomaatjes

in vieren gesneden).

4. Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd, peper

en zout. Voeg de sjalotjes, de gedroogde en verse tomaten

en de pijnboompitten toe.

5. Leg de pangasiusfilets 8-10 minuten onder de grill. Keer

ze na 5 minuten.

6. Verwarm de dressing ot lauw, voeg de in kleine stukjes

geplukte (of gesneden) basilicum toe en schep dit over de

pangasiusfilets.

Eet smakelijk!

Bron: Receptenboekje Klanten voor Klanten (Alice van Kesteren)

RUBRIEK SPONSORS


TOTAAL OVERZICHT SPONSORS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*