VISJOURNAAL #1 > Vorig jaar was de Hollandse Nieuwe voor de zorg.

HOOFDSPONSORS VANAF DE ZIJLIJN

In samenwerking met Vishandel de Klok uit Voorhout brengen wij tot en met 16 juni een wekelijks VISJOURNAAL, in dit journaal brengen wij leuke nieuwtjes en feiten over vis en ”vieren” we dat er op 16 juni weer Hollandse Nieuwe te koop is. (mits het vetpercentage goed is!).

Traditioneel start het Hollandse Nieuwe seizoen altijd met de veiling een dag voor de nationale verkoop, vorig jaar kon deze niet plaatsvinden in verband met het Corona virus, toen is er besloten om de eerste ton te schenken aan de zorg. Zie onderstaande video.

In 2018 en 2019 was het Makro die het eerste vaatje Hollandse Nieuwe won, zijn waren met een bedrag van €78.000 in 2018 en €95.500 in 2019 de winnaar van deze veiling. Ook het Leidsche dagblad doet jaarlijks een smaaktest door de regio in 2019 wist Vishandel de Klok uit Voorhout deze smaaktest te winnen, vorig jaar was er zilver voor de vishandel uit Voorhout,
viswinkel Schuitemaker uit Katwijk pakte de eerste plaats in 2020.

Het recept van deze week is ZALM/SPINAZIE OVENSCHOTEL


1. Verwarm de oven voor op 180 °C

2. Leg de bladerdeegplakjes uit elkaar om te ontdooien

3. Roerbak de spinazie kort beetgaar en laat deze in een vergiet uitlekken.

4. Snijd de zalm in dunne repen van 1,5 cm breed.

5. Bekleed een ovenschaal met de plakjes bladerdeeg en bedek de bodem met de uitgelekte spinazie.

6. Strooi daarover heen een laag geraspte kaas.

7. Leg hierop de repen zalm en dek dit af met weer een laag geraspte kaas.

8. Garneren met een beetje dille en dan in de oven voor 25 minuten tot de kaas goudbruin is.

Eet smakelijk!

Volgende week vertellen wij u meer over de veiling van de Hollandse Nieuwe, hebben we natuurlijk weer een visrecept en gaan we iets dieper in op de Hollandse Nieuwe, waarom is die nou zo lekker? 

RUBRIEK SPONSORS


TOTAAL OVERZICHT SPONSORS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*