Steunactie nieuwe circustent enorm succes

HOOFDSPONSORS VANAF DE ZIJLIJN

Storm Evert vernielde op 11 maart 2021 de tent waarin wekelijks honderden kinderen buiten coronaproof konden sporten. Circus Miloco en Gymsport Leiden willen de activiteiten zo snel mogelijk hervatten en zetten een crowdfundingactie op. Binnen 1 dag werd nagenoeg het volledige bedrag voor een nieuwe tent bijeengebracht. Dat is boven alle verwachting!

Coronaproof sporten in een open tent
Circus Miloco heeft in februari het initiatief genomen om hun leerlingen met de voortdurende coronamaatregelen buiten overdekt in hun eigen circustent les te geven. Met Gymsport Leiden hebben ze creatieve samenwerking gevonden en het plan verder in de touwen gezet. De gemeente Leiden gaf de vergunning af en stelde een veld beschikbaar van sportpark de Vliet. De kinderen waren dolblij dat ze vanaf 15 februari weer buiten konden sporten.

Slechts 3,5 week hebben de kinderen kunnen genieten van het sporten onder de kap van de tent of op het veld ernaast.

Schade door storm Evert
Op 11 maart gooide storm Evert roet in het eten en veroorzaakte veel schade aan de tent en het materieel. De storm was voorspeld en daarom is de tent extra vastgezet. Volgens het keuringsrapport zou de tent windkracht 8 aan moeten kunnen, maar helaas waren de windstoten te zwaar. Het tentdoek is van de nok afgescheurd, tentpalen zijn verbogen en de lampen zijn kapot gevallen. Met vereende krachten is alles opgeruimd en de schade geïnventariseerd. Helaas was de tent niet tegen deze omstandigheden verzekerd.

Een nieuwe tent
Circus Miloco en Gymsport Leiden willen heel graag zo snel mogelijk een nieuwe tent aanschaffen om de buitenlessen te hervatten. Om dat te bekostigen hebben ze een crowdfunding-actie opgezet, die 16 maart van start ging.

Warm hart
Het loopt zo ontzettend hard! Binnen een dag is nagenoeg het hele bedrag bijeengebracht dat nodig is om een nieuwe tent aan te schaffen. De verwachting is dat met het bedrag dat vandaag opgehaald wordt, ook het materieel vervangen kan worden dat bij de storm kapot is gegaan. “We realiseren ons dat dat heel bijzonder is in een tijd waarin velen het zwaar hebben door corona.” Honderden mensen dragen de clubs een warm hart toe en steunen de actie. Zelfs mensen waarvan de kinderen jaren geleden lid waren, doneren: hun kinderen hebben zo fijn gesport bij de club. Dat is een enorme opsteker voor alle vrijwilligers die van de clubs zo’n fijne omgeving maken om te sporten en meehelpen met dit initiatief. Als het doelbedrag overschreden wordt, hopen Gymsport Leiden en circus Miloco ook extra toestellen te kunnen kopen voor in en bij de tent.

Wil jij ook bijdragen aan de nieuwe circustent? Kijk voor uitleg en details en steun ook: https://steunactie.nl/actie/nieuwe-tent-voor-circus-miloco-gymsport-leiden

RUBRIEK SPONSORS


TOTAAL OVERZICHT SPONSORS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*