Start aanbesteding Indoor Sportcentrum Leiden

Buitengewoon Binnensporten in Leiden
Op maandag 4 januari 2021 is de Europese aanbesteding voor het Indoor Sportcentrum gestart. Geïnteresseerde partijen kunnen zich vanaf nu inschrijven via Tenderned. Eind augustus 2020 vond de aanbesteding van combibad en ijshal De Vliet plaats. Het combibad en ijshal en het Indoor Sportcentrum worden twee eigentijdse sportcomplexen met alles erop en eraan, op steenworp afstand van elkaar. De stad Leiden investeert meer dan 60 miljoen euro in de bouw van deze nieuwe sportcomplexen. Zodat alle Leidenaren kunnen sporten en gezond kunnen blijven.

Wethouder Paul Dirkse (Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën): “Leiden vernieuwt komende tijd haar grootste sportcomplexen voor een bedrag van ruim 60 miljoen. We mogen er trots op zijn dat we als stad zoveel investeren in sport. Corona heeft ons geleerd dat sporten en bewegen het beste medicijn is voor een goede gezondheid. Juist in tijden van onzekerheid is het bovendien belangrijk dat de overheid blijft investeren Achter elk investeringsbesluit van de gemeenteraad zitten tenslotte bedrijven en banen. Leiden doet dat onder andere met deze twee grote bouwprojecten voor de sport. Voor een gezonde stad.”

Op 10 december 2020 kondigde de gemeente Leiden de aanbesteding aan en konden geïnteresseerden vast een kijkje nemen op www.buitengewoonbinnensporten.nl

Indoor Sportcentrum
Het project omvat de nieuwbouw van een topsporthal met 2.000 zitplaatsen en een breedtesporthal in de gemeente Leiden in binnenstedelijk gebied. De toekomstige gebruikers zijn de Leidse sportverenigingen, het Leonardo College (voortgezet onderwijs), mbo Rijnland en top-basketbalclub ZZ Leiden. Ook wordt er een sportmedisch centrum gevestigd.

Het Indoor Sportcentrum wordt grotendeels opgetrokken uit kruislings gelamineerd hout. Houtbouw is beter voor het milieu dan de gebruikelijke betonblokken. Bijkomend voordeel is dat het er mooi uit ziet. De sporthallen krijgen hierdoor een moderne, natuurlijke uitstraling. Het wordt uiteraard ook een duurzaam gebouw. De zonnepanelen op het dak gaan meer energie opleveren dan het Indoor Sportcentrum gebruikt. Benieuwd hoe het er straks uit komt te zien? Neem een kijkje op www.buitengewoonbinnensporten.nl

Tot slot
Het Indoor Sportcentrum wordt op basis van een definitief ontwerp aanbesteed. Dit biedt de aannemers de mogelijkheid om op basis van het technisch ontwerp alsnog invloed uit te oefenen op de maakbaarheid en planning van het ontwerp.

De bouwfase van zowel het Indoor Sportcentrum als combibad en ijshal De Vliet vallen nagenoeg gelijk. Omdat de projecten slechts 500 meter van elkaar worden gerealiseerd, bestaat er voor marktpartijen een goede mogelijkheid hier schaalvoordelen uit te behalen.

Meer informatie
Meer informatie over de twee sportcomplexen is te vinden op www.buitengewoonbinnensporten.nl. De publicatie van de aanbesteding van het Indoor Sportcentrum is te vinden op TenderNed.

Bron: Gemeente Leiden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*