Nuis naar WK afstanden, Snel dicht tegen de top

HOOFDSPONSORS VANAF DE ZIJLIJN

Kjeld Nuis en Tijmen Snel, schaatsers bij de Leidse IJVL, kende een enerverend weekend in Thialf, waar het kwalificatietoernooi werd gereden voor het WK afstanden, de World Cups en de EK sprint. Op zaterdag was de 500 meter, die twee keer gereden moest worden maar waarvan alleen de snelste rit telde. Kjeld reed de eerste omloop 35.14, Tijmen kwam daar 2/100e achteraan – goed voor een 8e en 9e plaats. Kjeld besloot de tweede te laten lopen, en dat had Tijmen ook beter kunnen doen: in zijn tweede rit reed hij alleen en bleef ver verwijderd van zijn kersverse persoonlijk record.

Zondag stond de 1500 meter op het programma, op een dag dat de luchtdruk extreem laag was en snelle tijden konden worden verwacht. En die kwamen er ook. Tijmen reed een spannend duel tegen Koen Verweij, in de laatste bocht kwam hij bijna naast Koen maar kon hem net niet voorbij. Wel verbeterde hij zijn persoonlijk record met maar liefst 1,2 seconde en werd 7e. Kjeld gaf van tevoren in een interview aan te gaan voor de winst, en zo vertrok hij ook, na 600 meter zat hij onder het baanrecord. In de laatste ronde moest hij echter inleveren, en kwam op een derde plek uit – precies genoeg voor kwalificatie voor het WK 1500 meter!

Maandag stond de 1000 meter op het programma. Tijmens moest hard openen om op de kruising zijn teamgenoot Dai Dai Ntab voor te blijven – op het NK afstanden ging dat fout. Nu niet, Tijmen reed heel goed mee en kwam op het einde nog dichtbij, hij finishte 9/100e achter Dai Dai in 1.08.48, weer een dik persoonlijk record en de beste wereldseizoentijd bij de neosenioren. Maar wel weer zevende, 9/100e seconde tekort voor een World Cup ticket.

Kjeld had een uitstekende start, maar raakte zijn balans kwijt in de tweede bocht en kon maar net op de been blijven. Zijn 1000 meter was verprutst, en daarmee een start op het WK 1000 meter en op het EK sprint. In zijn eigen woorden: “dit doet ontzettend veel pijn”. Een zuur eind van een weekend dat met een WK-ticket op de 1500 meter zo goed was verlopen.
Voor Tijmen was de balans vooral positief: drie keer een prachtige pr. Maar wel jammer dat hij drie keer net niet een ticket voor de World Cup wist te halen.

RUBRIEK SPONSORS


TOTAAL OVERZICHT SPONSORS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*