Natuurlijk pakt van Barneveld een PDC Tourkaart!

BUSINESS PARTNERS

Je mag hem of je haat hem, dat zijn veel gehoorde opmerkingen bij de naam Raymond van Barneveld, beetje overdreven maar het is wel de algemene benadering van de dartsfans bij de manier hoe van Barneveld het darts beleefd.

van Barneveld besloot in 2020 een punt te zetten achter zijn carrière maar kreeg spijt, het bloed kruipt waar het niet gaan kan zullen we maar zeggen, tuurlijk komen dan de opmerkingen weer, zijn geld zal wel op zijn, hij gaat het nooit meer redden bla bla bla, een handje vol mensen geloofd nog in Barney, maar het “grote” publiek schrijft hem af! Eerlijk gezegd past dit wel een beetje bij de Nederlandse “sport” gedachten. Je merkt het ook vaak met het Nederlands voetbalteam, we zeggen dan heel snel WIJ staan in de WK finale, maar als die finale dan verloren gaat is het ZE hebben de finale verloren.

Bij van Barneveld krijg ik ook altijd een beetje dat gevoel, dat als van Barneveld presteerde was Nederland in hoera stemming ONZE Barney, maar als hij verloor dan was hij altijd weer die loser!

Ik heb de “eer” gehad om Raymond een paar keer te spreken en zelfs een keer een wat “dieper” gesprek waarin mij toch wel is duidelijk geworden dat deze man echt en alleen maar kan praten en denken in winnen! als dan alles om je heen veranderd zowel je privé als de volledige dartswereld, want laten we wel stellen dat er in de laatste jaren een volledige metamorfose heeft plaats gevonden binnen het PDC circuit dan kan ik me goed voorstellen dat het voor een speler als van Barneveld een beetje in de “war” raakt, de manier hoe van Barneveld is groot geworden in de dartsport dat valt niet meer te rijmen met hoe het er in het hedendaagse darts aan toe gaat, het mentale puzzeltje wilde maar niet passen, oftewel de sneltrein van de PDC haalde hem in, hij moest even de boel weer even op een rijtje zetten en dat lukt niet als je weekend in weekend uit aan het vechten bent, maar niet meer tegen een tegenstander maar vooral tegen je eigen gedachtengang! inmiddels na drie dagen 1e fase Q school bevestigd van Barneveld zijn klasse, en is het voor mij niet meer de vraag of hij zijn PDC Tourkaart gaat halen, alleen wanneer dit gebeurt, dag 1, dag 2 of dag 3.

Je kan van Barney zeggen wat je wil, maar ballen heeft ie wel, de volledige aandacht ligt op hem, en als het dan echt moet staat ie er gewoon! Mark my words

En ik ja ik juich het alleen maar toe, laat de “oude zeer ervaren” generaal maar weer snel aan het front verschijnen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*