JONG DIOK ZET ZEGEREEKS VOORT

HOOFDSPONSORS VANAF DE ZIJLIJN


Leiden, 12 juni 2021. Bijna lijkt het als vroeger. Zonovergoten, publiek langs de lijn, Diok 1 speelt thuis. Vijftig bezoekers mochten voor de eerste keer sinds de lockdown aanwezig zijn bij de wedstrijd. De loting die hiervoor georganiseerd was liep snel vol en aan het toegangshek moesten er dan ook fans die dachten gewoon binnen te lopen, worden teleurgesteld.

Om kwart over drie komt DIOK met een jonge ploeg het veld op. Alle internationals zijn opgeroepen voor het oranje trainingskamp, dus de jonge DIOK spelers grijpen hun kans tegen The Dukes. Diok is direct de sterkere ploeg, maar het kost behoorlijk wat minuten om de eerste score op het bord te zetten. Uiteindelijk is het Sem Verplancke die de eer heeft. Ilie Greeve converteert en de 7-0 staat op het bord met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft. Dat laten de bezoekers op het zuiden niet op zich zitten. Drie minuten later is het de beurt aan The Dukes. De conversie gaat op de paal. De ruststand is 7-5.

De eerste tien minuten in de tweede helft zijn de ploegen in evenwicht. Dan weet Jens Bastiaansen te ontsnappen. Na een lange run scoort hij in de verre hoek. De lastige conversie wordt benut door Greeve, de voorsprong wordt uitgebouwd naar 14-5. Met nog 13 minuten op de klok is het vervolgens Leon Koenen die de eindstand bepaalt. Hij legt de bal tussen de palen en converteert ook zelf. De eindstand is 21-5.

Stand in de voorjaarscompetitie
DIOK gaat aan ongeslagen aan kop met 38 punten, gevolgd door Eemland met 32 punten. The Bassets en ASCRUM volgen met 26 punten. Met nog twee wedstrijden op de kalender kan DIOK volgend weekend de competitiewinst wellicht al veiligstellen. Dan wordt er weer thuisgespeeld, dit keer tegen CAS RC om 15.15. Ook dan zijn 50 supporters welkom aan de Smaragdlaan. Inschrijven voor de loterij kan via de website www.diokrugby.nl

RUBRIEK SPONSORS


TOTAAL OVERZICHT SPONSORS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*