Jelle Korbee volgend seizoen hoofdtrainer Meerburg selectie

BUSINESS PARTNERS

Met ingang van het seizoen 2021-2022 zal Jelle Korbee hoofdtrainer van de Meerburg selectie worden met Ronald van Delft als assistent-trainer. In eerste instantie (“formeel”) voor 1 jaar, maar, als alles gaat zoals we hopen dat het zal gaan, voor langere tijd. Met Jelle en Ronald krijgt Meerburg twee bekenden aan het roer van de selectie. Jelle is kind van de club. Hij is bij Meerburg begonnen met zijn voetbalcarrière en uiteindelijk na bij UVS, Noordwijk, Lisse en Voorschoten te hebben gespeeld, bij Meerburg ook weer gestopt met voetballen.

Jelle heeft in het “technisch hart” gezeten en hij is twee seizoenen trainer geweest van de JO19-1. Na een uitstapje naar Oegstgeest zal hij volgend seizoen dus terugkeren op de club.

Ook Ronald is geen onbekende voor ons. Ronald is al meerdere jaren jeugdtrainer bij onze vereniging en hij is dit seizoen trainer van de JO13-3. Als speler heeft Ronald net als Jelle op hoog niveau gevoetbald bij clubs als Katwijk, Rijnsburgse Boys en Voorschoten. Daarnaast is hij vele jaren assistent-trainer geweest bij de “zaterdagtak” van Voorschoten’97.

De reden dat Meerburg voor Jelle en Ronald kiest is dat we denken dat zij in staat zijn om de prestaties van de selectie naar een hoger niveau te tillen. Als we kijken naar de grootte van de club en het niveau dat onze jeugdelftallen aantikken, dan volstaat (zoals nu het geval is) middenmoot vierde klasse niet meer.

Wij denken dat Jelle en Ronald in staat zijn om de ambitie om in een hogere klasse te spelen waar kunnen maken omdat beiden goed op de hoogte zijn van wat er in de jeugd aan kwaliteit rondloopt. Ze zijn bekend met en bij meerdere selectiespelers en ze zijn regelmatig toeschouwer bij wedstrijden van het eerste.

Daarnaast hebben beiden een breed netwerk op voetbal- en sociaal-gebied in de regio waar we actief zijn. We denken dat hun voetbalbagage op technisch en tactisch vlak zullen leiden tot het doel dat het bestuur voor ogen staat: voetbal dat past bij aard en omvang en ambitie van een club als Meerburg.

Bron: VV Meerburg website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*