Gemengde gevoelens bij teams ZVL-1886 over start van bekercompetitie waterpolo

HOOFDSPONSORS VANAF DE ZIJLIJN

Na vier maanden verplichte rust start morgen de eredivisie/bekercompetitie bij de top van het waterpolo, ook het Leidse ZVL-1886 komt met zowel de heren als de dames uit in de eredivisie. ZVL-1886 Tetteroo coach Iefke van Belkum liet aan het Leidsch Dagblad weten als coach blij te zijn dat de dames weer mogen spelen ”Maar als persoon vind ik het moeilijk. Met corona hebben we als maatschappij een groot probleem en hoezo vormen wij daarin een uitzondering?’’ van Belkum maakte in haar waterpolocarrière genoeg mee maar zo’n gekke situatie als met deze coronacrisis maakte ook zij nog niet eerder mee. Als topsporter was ze altijd gewend om zich op de sport te concentreren en deed de politiek er niet zo toe. Maar dat gaat nu echt niet op met deze wereldwijde gezondheidscrisis.

Het team van ZVL-1886 Tetteroo bestaat uit veel talenten en voor hun is het belangrijk om te trainen en wedstrijden te kunnen spelen, zijn hopen deze zomer met Jong Oranje te kunnen deelnemen aan een WJK of EJK.

Niels Joor de coach bij de heren van ZVL-1886 Tetteroo vindt het eigenlijk belangrijker dat zijn spelers weer kunnen trainen en niet dat ze kosten wat het kost wedstrijden gaan spelen. ”Er is totaal geen publiek en er hangt dus ook nul sfeer, je komt echt om de wedstrijd te spelen en je bent weer weg. Ik hoop echt dat de jongens kunnen blijven trainen en zich kunnen ontwikkelen, want het is niet goed als de trainingen weer onderbroken worden.”

De dames van ZVL-1886 Tetteroo nemen het morgenmiddag om 15:15 uur op tegen het Ravijn en daarna is het om 17:00 uur de beurt aan de heren die het opnemen tegen PSV uit Eindhoven.

Klik hier voor het volledige item bij het Leidsch Dagblad (premium)

Bron: Leidsch Dagblad

RUBRIEK SPONSORS


TOTAAL OVERZICHT SPONSORS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*