Geboren Leidse wil voor Oostenrijk naar de Olympische spelen

BUSINESS PARTNERS

Het is weer zo’n prachtig verhaal, een talentvolle sportster uit Nederland die voor een een ander land wil uitkomen om dromen te kunnen verwezenlijken, we hebben het over de 26 jarige Jennifer Onasanya geboren in Leiden maar woonachtig in Noordwijk, dochter van een Nederlandse moeder en Nigeriaanse vader, zij wist afgelopen weekend derde te worden op het EK (in de tweemansbob).

Onasanya begon in de atletiek, eerst als hordeloper en daarna ging ze speerwerpen, ook heeft ze American Football gespeeld, ze was cheerleader en ze heeft gedanst, maar door blessure leed kon ze niet verder meer in de atletiek.  Via via is ze in het Nederlandse bobslee team terecht gekomen,  de kou is eigenlijk ook niet haar ding, ze loopt dan ook altijd dik ingepakt, toen het Nederlands bobslee team werd opgeheven kwam de aanbieding voor Oostenrijk en sinds een kleine maand is Onasanya officieel Oostenrijkse geworden. Op deze manier kan ze haar dromen verwezenlijken en dat is uitkomen op de Olympische spelen.

Het doel voor de komende tijd is duidelijk! alles is gericht op de Olympische spelen van 2022. Onasanya verwacht hierin geen problemen, ze gaat binnenkort verhuizen naar Innsbruck ze kan zich daar volledig richten op het bobsleen. Ze heeft hiervoor verlof genomen van haar werk in de gehandicaptenzorg

Uiteraard blijft Vanaf de Zijlijn deze topper uit Noordwijk/Innsbruck volgen, op weg naar misschien wel Olympisch goud!

Bron: Leidsch Dagblad 

Foto’s van: Viesturs Lacis en Leonard Defner

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*