DoCoS heeft selectie nagenoeg rond en wil op jacht naar de 1e klasse

HOOFDSPONSORS VANAF DE ZIJLIJN


LEIDEN, 4 juni 2021 – De technische staf van DoCoS heeft de selectie voor het eerste en tweede elftal voor het nieuwe seizoen 2021/2022 nagenoeg rond. Tegenover het vertrek van aanvoerder Simon Jouby en doelman Joris van Harmelen staat de komst van een achttal veelbelovende jonge nieuwelingen, waaronder Max Arnoldus (Quick Boys), Mohammed Gassama (FC Rijnvogels), Remy Libbenga (FC Boshuizen) en Marvin Lo-Ning-Hing (Katwijk).

Het overgrote deel van de selectiespelers van DoCoS verdedigt ook voor het nieuwe seizoen 2021-2022 de rood-witte kleuren op selectieniveau. De volgende spelers blijven: Michel van Abswoude, Iljes Amine, Sean Armitage, Jeroen Boogmans, Danny Disseveld, Roy Elkerbout, Chris van Empel, Milan Filippo, Sandjai Gajadien, Quendrim Gashi, Tygo Groen, Martijn Guijt, Jummon Feroz, Mark Kaptein, Mitchel Klein, Dion Kocken, Wesley van der Leek, Justin Maaskant, Kenneth Maaskant, Tijn van Meegen, Coen Offerman, Rowin Peet, Deniz Poelsma, Dave Ravensbergen, Sven Ravensbergen, Floyd de Ridder, Lars de Ridder, Mike Silvester, Mark Uljee, Dylan Victory, Ruben de Vink, Michael van Voorthuizen, Enno van Wieringen en Mark Zonneveld.

Vertrekkers

Aanvoerder Simon Jouby gaat in het nieuwe seizoen voetballen bij een vriendenteam van SJZ in zijn geboortedorp en nieuwe woonplaats Zoeterwoude. Doelman Joris van Harmelen heeft ervoor gekozen om de overstap te maken naar buurman Valken ’68. Verdediger Pieter Maat gaat zich in het nieuwe seizoen inzetten voor studentenvoetbalvereniging Football Factory. Aanvaller Luc Quellhorst heeft te kennen gegeven te stoppen met voetballen.

Nieuwelingen

De selectie van hoofdtrainer Dennis Olman telt acht jonge nieuwelingen. Max Arnoldus is een talentvolle middenvelder en verdediger afkomstig van Quick Boys-Onder 23 maar maakte tot zijn overstap naar de B-junioren van UVS deel uit van alle jeugdselecties van DoCoS. Mohammed Gassama komt van FC Rijnvogels 2. Deze middenvelder uit Katwijk doorliep de jeugdselecties van Quick Boys en speelde ook in de jeugdselectie van ADO Den Haag. Remy Libbenga is een aanvallende middenvelder, afkomstig van FC Boshuizen, en was daarvoor basisspeler bij tweedeklasser RCL in Leiderdorp. Marvin Lo-Ning-Hing is een aanvallende speler die inzetbaar is op de hele linkerflank, afkomstig van Katwijk-Onder 23, en die opgroeide in de jeugdselecties in de C- en B-jeugd van DoCoS. Twee andere nieuwelingen, Kars Bisschop en Remco Neuteboom, maakten al eerder deel uit van de DoCoS-selectie. Kars Bisschop, een aanvallende speler die inzetbaar is op de gehele linkerflank, koos na ruim twee seizoenen in een DoCoS-vriendenteam weer voor een plek in de selectie. Doelman Remco Neuteboom keert na een jaartje zaalvoetbal ook terug in de DoCoS-selectie. Het achttal nieuwelingen wordt compleet gemaakt met Tycho en Xander Douwes, afkomstig uit de eigen jeugd van DoCoS; beiden krijgen de kans om hun talenten in de selectie van DoCoS te laten zien.

Technische staf

De technische staf van DoCoS staat in het nieuwe seizoen onder leiding van hoofdtrainer Dennis Olman, André Devilee is trainer van het tweede selectieteam. Melvin Zweistra, technisch coördinator jeugd bovenbouw is tevens assistent-trainer. Tweede assistent-trainer is Tim Gonlag. Andy van der Meulen is keeperstrainer. Tom Henzing spitsentrainer. De teambegeleiding bestaat uit: Dennis Stuifzand, Marco Boot, Sjaak van Leeuwen en Louwrens Lagendijk. De technische commissie bestaat uit Jos van Meegen, Jochem Buiting, Bert Peet en Arjan van Empel.

Zesde seizoen

DoCoS begint na de zomer aan zijn zesde seizoen als tweede klasser in het zaterdagvoetbal. DoCoS begon in 2011 in het zaterdagvoetbal en behaalde twee kampioenstitels, in 2013 in de vierde klasse en in 2016 in de derde klasse. DoCoS debuteerde in de tweede klasse met een vierde plaats en stond in het afgelopen door de coronapandemie gestaakte seizoen op de eerste plaats. De ambitie van DoCoS is om te promoveren naar de eerste klasse.

Bron: Voetbalvereniging DoCoS 

RUBRIEK SPONSORS


TOTAAL OVERZICHT SPONSORS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*