DKE Fifth Division ook dit jaar bijna niet te kloppen in DSWN Eredivisie

Advertenties

In de eredivisie van DSWN (Darts Sport West-Nederland) is een flinke dominantie aan de gang, als wij in de gegevens terug kijken tot 2015 dan zien we al dat vanaf die tijd DKE Fifth Division elke jaar met grote voorsprong kampioen is geworden, ook dit jaar lijkt daar niks aan te veranderen het team bestaande uit o.a. Dirk van Duijvenbode, Vincent v/d Meer, Anoop Ramdajal, Marvin van Velzen, Dennis Zijderhand en Jeffrey de Zwaan is gewoon een klasse apart, niet dat ze nooit verliezen want dit seizoen waren GRB Jupiter Stars (6-3) en vorige week DKE Samboeca (6-3) wel te sterk voor de mannen van coach Rob Schoonebeek, maar over het hele seizoen zijn ze simpelweg gewoon de sterkste.

Op dit moment is het verschil al tussen nummer 1 DKE Fifth Division en nummer twee DKE Samboeca al 16 punten met nog zeven wedstrijden te gaan, de nummer drie is Next Level en die volgen op 18 punten weliswaar met een wedstrijd minder dan de nummer één en twee.

De DSWN Eredivisie is een hele sterke competitie want als je ziet dat teams als GRB Jupiter Stars met spelers als Raymond van Barneveld, Joey ten Berge en Ryan de Vreede gewoon 5e staan! maar ook in alle andere teams in deze eredivisie zitten spelers van kaliber zo speelt Maik Kuivenhoven bij Puppy Power 2, Yordi Meeuwisse bij Zuidam Kids, Ivo Leeksma bij Next Level, Bradly Roes bij Dead Ent en dit is nog maar een hele kleine greep van spelers die actief is in de DSWN Eredivisie.

Ook vinden we een vrouw in deze klasse Astrid Trouwborst komt uit voor Dead Ent en speelt gewoon een hele nette 41% in haar singles en weet dus echt wel haar mannetje te staan.

Als we dan even kijken naar het singleklassement in de DSWN eredivisie dan zien we dat er geen spelers meer op 100% staan de beste speler is Vincent v/d Meer met 92% in 13 wedstrijden, tweede is Dirk van Duijvenbode met 89% en derde is Jordy Jozee met 88%.

De meeste 180ers bij DSWN staan niet op naam van een spelers die we wekelijks voorbij zien komen op bijvoorbeeld TV of één van de bekende dartswebsites nee het is Vinay Ramnath van DKE Triomf die dit seizoen in 16 wedstrijden al 45x 180 wist te gooien, tweede staat Dirk van Duijvenbode met 42x 180, maar hij deed dit in slechts 9 wedstrijden en derde staat Jeffrey de Zwaan met 36x 180 in 15 wedstrijden wedstrijden.


We zijn in gesprek met het bestuur van DSWN om te kijken of wij op regelmatige basis meer aandacht kunnen besteden aan de DSWN competitie, dus niet alleen de eredivisie, maar ook de divisies eronder, de bekercompetitie, LaCo, Brabant Cup, Superleague en individuele resultaten van DSWN leden. Zodra er witte rook is gaan wij dit uiteraard met jullie delen. 

Advertenties

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*