De nieuwe naam voor professioneel basketball in Nederland en België >> BNXT LEAGUE

HOOFDSPONSORS VANAF DE ZIJLIJN

Daar is die dan, het nieuwe logo en de nieuwe naam voor de toekomst van professioneel basketball in Nederland en België. BNXT League, uitgesproken als BeNext League. De competitie waarin Nederlandse en Belgische teams met elkaar de strijd aangaan.

De formule van de BNXT League is als volgt: Het seizoen begint met twee nationale competities, waarin alle teams een gelijk aantal wedstrijden spelen. De beste vijf van elk land komen samen in een Golden Group. De Nederlandse clubs spelen zowel thuis als uit tegen de Belgische clubs. De ploegen die niet tot de top-5 behoren, komen samen in de Silver Group en spelen eveneens 10 wedstrijden.

De play-offs bestaan ook uit een nationaal gedeelte. De twee beste Nederlandse clubs plaatsen zich voor de halve finale van de Nederlandse play-offs. De drie overige Nederlandse ploegen uit de Golden group strijden met de beste Nederlandse ploeg uit de Silver Group voor een plaats in de halve finale van de play-offs. Deze play-off reeks levert dus een nationale kampioen op.

De clubs uit de Silver Group die zich niet plaatsen voor de nationale play-offs, gaan van start met de BeNeLeague play-offs. In elke ronde stromen de verliezende teams van de nationale play-offs in. De winnaars van deze series nemen het uit en thuis op tegen de nationale kampioenen. Daarna strijden de twee overgebleven clubs in een thuis- en een uitwedstrijd om de BeNeLeague titel.

Deze competitieformule kan flexibel toegepast worden indien er minimaal 16 en maximaal 24 clubs deelnemen aan de competitie.

Pieter Nieuwenhuis, ceo Hypercube: “De stakeholders van het basketbal in beide landen hebben gezamenlijk een modern competitiemodel laten ontstaan dat een maximum aan aantrekkelijke wedstrijden voorziet, voldoet aan de eisen en wensen van de hedendaagse media en tevens flexibel genoeg is om bestand te zijn tegen eventuele schommelingen van het aantal deelnemers en zelfs tot op zekere hoogte het aantal beschikbare speeldagen.”

RUBRIEK SPONSORS


TOTAAL OVERZICHT SPONSORS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*