De Meesters stunten in DBBR Beker, verder geen verrassingen bij de laatste 16

Advertenties

Vorige week stonden de laatste 16 van de DBBR Beker op het programma. In onze voorbeschouwingen hebben wij alle wedstrijden onder de loep genomen en bij een aantal wedstrijden zaten wij er flink naast met hoe de wedstrijd zou gaan verlopen, maar aan het einde van de streep zijn ongeveer wel alle teams door die wij op voorhand in gedachten hadden.

Zo kon Pannewit er geen wedstrijd van maken tegen Murphy’s One, wist V1 in Alphen Crazy House te overklassen met o.a. een 170 finish van Stijn Wielinga, wist ook D.V. Sportief de mannen van Bravedarts van zich af te houden. Dartshop Leiden had geen enkele moeite met The Yellow Bulls.

En dan de Meesters de mannen draaien mee in de middenmoot van de 1e divisie maar in deze bekerconfrontatie met eredivisie laagvlieger KDV 1 wisten ze toch te stunten, de roundrobin ging naar de Meesters en vervolgens wisten Henk Turk en Jimmy v/d Nouweland hun single te winnen waardoor er al een 0-3 tussenstand op het scorebord stond, vervolgens wisten nog wel Marco Custers en Henk Snellenburg hun single te winnen dus een mooie tussenstand van 2-3, vervolgens wisten Marco Custers/Henk Snellenburg en Timo van Zundert/Chris de Kreek de stand naar 4-3 te tillen, 1 punt verwijderd van de kwartfinales!!! helaas het ging compleet mis want de 3e koppel ging naar De Meesters (Jimmy van de Nouweland/Enrico Geus) en vervolgens ging de laatste koppel ook naar De Meesters (Peter Olijhoek/Henk Turk) oftewel een hele knappe prestatie van deze 1e divisie middemotor.

Ramses Sjaffies kwam geen moment in de problemen, al verloor Sjors van Veen wel zijn single van Kevin Olijerhoek, maar verder ging alles naar de Sjaffies! Team Veteranen deed ook wat er verwacht werd en dat was winnen van OB United.

Downstairs 1 heeft een 3-6 een ruime overwinning geboekt toch ging dit niet zo makkelijk als dat de uitslag doet vermoeden, onze reporter ter plaatsen (Winfried Dijker) sprak over een team die zich aankomend jaar bij promotie vanuit de 1e divisie makkelijk de top 5 van de eredivisie in kan (op basis van deze ene wedstrijd) het verloop. De roundrobin ging met 5-4 naar de thuisploeg, vervolgens pracht Jan Zendman de thuisploeg op een 2-0 voorsprong door met 4-3 te winnen van Alex Mos, vervolgens wisten Stephan van Duijvenbode, Henny v/d Ster en Elmer Kralt namens de Katwijkers te winnen en stond de stand van 2-3 op het scorebord, toch wilde de thuisploeg niet gewonnen geven want de koppel Enrico Tolboom/Mischa de Jongh waren vervolgens met 3-2 te sterk voor Henny/Stephan, in de laatste drie koppel waren de mannen uit Katwijk wakker geschud en brachten zij de stand van 3-3 naar 3-6 (drie keer 0-3)

Al met al nog zeven eredivisie teams in de race en één team uit de 1e divisie, oftewel de mannen van De Meesters gaan de eer van Zoeterwoude hoog houden.

De loting voor de kwartfinales is op woensdag 1 maart in Sportbar Alphen. U bent natuurlijk van harte welkom op de loting en uitzending met o.a. Arie van Iterson als gast te komen bijwonen. We start rond de klok van 20.00 uur.

Thuisteam Uitteam Score
Murphy’s One Pannewit 8-1
Crazy House V 1 2-5
Bravedarts D.V. Sportief 1 3-6
The Yellow Bulls Dartshop Leiden 1-8
KDV 1 De Meesters 4-5
RKDC de Sloopkogels Ramses Sjaffies 1-8
Team Veteranen OB United 6-3
NUL182 Downstairs 1 3-6
Advertenties

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*