DBBR Eredivisie lijkt een heel spannend einde te krijgen.

Advertenties

Dit gaat er eentje worden hoor dames en heren, ik kan me nog een ontknoping herinneren van een aantal jaren geleden waarin Elbee, Ramses Sjaffies en Square Point voor de titel gingen op de allerlaatste speeldag, nu lijkt er weer een mooi slot van de competitie te komen waarin Ramses Sjaffies en Downstairs elkaar op de huid blijven zitten tot de laatste speelweek.

Dan terug naar afgelopen week, Ramses Sjaffies won de topper tegen Murphy’s One maar morste wel punten en Downstairs wist direct toe te slaan door in eigen huis de volledige winst te pakken, Showtime boekte een mooie zege op Friday is my Day en ook Veteranen boekte een fantastische zege op Crazy House.

Boven in het gaatje nog maar 6 punten en Downstairs speelt aankomende week de inhaalwedstrijd tegen D.V. Sportief, als ze minimaal 7 punten pakken dan zijn zij opnieuw de koploper

Crazy House – Team Veteranen 2-7
Als je me vooraf vraagt wat gebeurd er tussen Crazy House en Team Veteranen dan zou ik zeggen, dat is echt zo’n 5-4, 4-5 potje maar deze week was het even anders want Team Veteranen haalt uit en hoe, 2-7 met een hoofdrol voor Vincent v/d Leek en invaller Bradley v/d Velden die in deze wedstrijd 6x 180 wist te gooien en v/d Leek o.a. 2x 180 en een 120 en 113 finish.

KDV 1 – Freddy & the Bacoboys RA 3-6 
Freddy & The Bacoboys RA moesten even wat recht zetten na de harde les van vorige week tegen Downstairs 1, deze week kwamen ze goed uit de startblokken liepen al snel naar een 0-4 voorsprong toe, toch wisten de KDV het gat te dichten tot 3-4, maar vervolgens gingen de laatste twee koppels toch weer naar de mannen uit Alphen a/d Rijn. Of het lek boven is zullen we volgende week zien als de Baco’s het in eigen huis opnemen tegen V1.

Downstairs 1 – De Kattukse Dartvogels 9-0
Downstairs is bezig met de achtervolging op koploper Ramses Sjaffies en dit doen ze met flink wat geweld, was er vorige week een 9-0 overwinning ook deze week pakken de Katwijkers weer de volle winst en staan slechts 4 legs af, aan Katwijkse zijde was Henny v/d Ster in topvorm met 3x 180, 151 en een 160 finish. In theorie heeft Downstairs de koppositie voor het grijpen, dan moeten ze wel a.s. vrijdag 3 maart in eigen huis met minimaal 7 punten winnen van D.V. Sportief (inhaalduel)

Ramses Sjaffies – Murphy’s One 6-3
Een topper in Dart Café de Buren waar koploper Ramses Sjaffies het in eigen huis opnam tegen nummer drie Murphy’s One, als er een wedstrijd is waar je veel punten kan morsen dan is het wel deze voor Ramses Sjaffies, maar de mannen stonden op scherp zo wisten ze de roundrobin nipt met 5-4 te winnen (Ferry versloeg Erwin) en verder was o.a. Johan van Velzen te sterk voor Erwin Vossen en won Ferry van Arjen, maar namens Murphy’s wisten Arie en Dennis hun single te winnen in de koppels wisten Ferry en Jan twee keer de winst te pakken en moesten Johan en Andre er één laten aan Dennis/Erwin. Maar toch een hele belangrijke 6-3 winst tegen een team waar je ook zeker op een slechte dag van kan verliezen.

Showtime – Friday is my day 7-2
Een nette overwinning in deze Leidse derby voor de mannen van Showtime. (Helaas geen statistieken beschikbaar)

D.V. Sportief – Dartshop Leiden 4-5
Een mooi evenwichtig duel in Noorden waar de thuisploeg D.V. Sportief het Dartshop Leiden heel lastig maakte, het waren uiteindelijk Alwin Kamphuis en Arjan v/d Mey die de beslissende koppel wisten te winnen en hiermee ook de vijf punten mee naar Leiden namen. Lars Plaisier noteerde wederom 3x 180 en komt hiermee in totaal op 31x 180.

V1 – OB United 7-2
In Voorschoten weet V1 goede zaken te doen in strijd tegen degradatie tegen hekkensluiter OB United weten ze zeven punten te pakken en hiermee vestigen zich steviger op de 11e plaats, bij V1 kwam Norbert Merczel voor de derde keer dit seizoen binnen de lijnen en hij wist direct zijn single te winnen en een 151 finish te noteren.

Advertenties

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*