Burgemeester Lenferink herbenoemd tot burgemeester van Leiden

HOOFDSPONSORS VANAF DE ZIJLIJN

Burgemeester Henri Lenferink is met ingang van 15 mei 2021 voor een termijn van zes jaar herbenoemd tot burgemeester van Leiden. De herbeëdiging vond maandagmiddag plaats in het provinciehuis in Den Haag, ten overstaan van de commissaris van de Koning, Jaap Smit.

Burgemeester Lenferink: “Ik vervul het burgemeesterschap van Leiden al vele jaren met veel plezier en in die jaren ben ik erg van Leiden en de Leidenaren gaan houden. Ik blijf mij dan ook graag ook de komende jaren inzetten voor de verdere ontwikkeling van onze stad.” Met deze herbenoeming begint burgemeester Lenferink aan zijn vierde termijn als burgemeester van Leiden.

Op aanbeveling van gemeenteraad
In verband met het aflopen van zijn huidige termijn heeft Henri Lenferink vorig jaar aan de raad meegedeeld dat hij graag door wil gaan als burgemeester van Leiden. Het functioneren van de burgemeester is daarna beoordeeld door een door de raad ingestelde vertrouwenscommissie. Tijdens een bijeenkomst op 17 december heeft de raad ingestemd met het voorstel van deze commissie om Henri Lenferink aan te bevelen voor herbenoeming tot burgemeester van Leiden. Burgemeester Lenferink werd door de vertrouwenscommissie beschreven als een zeer ervaren, gedreven en betrokken bestuurder en een burgemeester met hart voor zijn stad en inwoners.

Koninklijk Besluit
De warme aanbeveling van de gemeenteraad is aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Op 15 april 2021 ondertekende de Koning het Koninklijk Besluit met de herbenoeming van Henri Lenferink tot burgemeester van Leiden.

RUBRIEK SPONSORS


TOTAAL OVERZICHT SPONSORS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*