Burgemeester Aptroot reikt koninklijke onderscheidingen uit

HOOFDSPONSORS VANAF DE ZIJLIJN

Mevrouw H. (Helga) Dulfer-Honigh en de heer C.P. (Cees) Besuyen zijn op maandag 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun verdiensten voor de samenleving. Burgemeester Charlie Aptroot reikte de twee koninklijke onderscheidingen coronaproof uit op het gemeentehuis in Voorschoten.

Mevrouw H. (Helga) Dulfer-Honigh

Mevrouw Dulfer was in het verleden lid van de Adviesraad van de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Zij was regionaal en landelijk betrokken bij de ontwikkeling en de implementatie van de Wmo. Als ervaringsdeskundige beoordeelde zij onder andere de beleidsnota’sAls burgerraadslid van de CDA-fractie van de gemeente Voorschoten was mevrouw Dulfer lid van de commissie Mens en Samenleving en onderhield zij veel contacten in de regio hiertoe, maar zij zocht ook contact met landelijke organisaties en partijen.

Van 2015 tot 2017 was mevrouw Dulfer bestuurslid van de ANBO, afdeling Voorschoten. Hier vroeg zij in het bijzonder aandacht voor de ouderen die afhankelijk zijn van hulp(middelen) en beperkingen kennen in hun mobiliteit. Sinds 2011 is mevrouw Dulfer vrijwilliger bij de Actiegroep Terug naar de bossen. Deze actiegroep zet zich in voor personen met een beperking. Mevrouw Dulfer heeft zich onder andere ingezet voor het dossier eigen regie en behoud van het persoonsgebonden budget. Ook heeft zij gelobbyd voor de realisatie van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Daarnaast is mevrouw Dulfer is al meer dan 30 jaar mantelzorger voor haar moeder.

De heer C.P. (Cees) Besuyen

De heer Besuyen was als hoofdbrandwacht meer dan 30 jaar lid van de vrijwillige brandweer van Voorschoten. Hij is daar ook jarenlang voorzitter van de personeelsvereniging geweest. Daarnaast heeft de heer Besuyen bij Tafeltje Dekje tien jaar lang maaltijden bezorgd bij mensen die zelf niet meer in staat waren om te koken. Als chauffeur en bijrijder heeft de heer Besuyen tien jaar als vrijwilliger gewerkt bij de Stichting Ouderenbus Voorschoten. Ook nu nog is hij actief als bijrijder als er iemand onverwacht uitvalt. Vanaf 1997 is de heer Besuyen lid van de Voorschotense Herensociëteit. Hij is verantwoordelijk voor de exploitatie van de bar en het verhuren van de zalen. Ook organiseert hij jaarlijks de klaverjasdrive en de visdagen.

RUBRIEK SPONSORS


TOTAAL OVERZICHT SPONSORS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*